Brazil - Fazenda Bela Vista - Red Catuaí natural + anaerobic fermentation 100% arabica

famózní káva pro alternativní přípravu, Čokoláda, karamel, med, jablečná kyselost, grapefruit, para ořech, kakaová dochuť.

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
30.11.2022 30.11.2022 Zvolte variantu
Kód: 331/250 331/500 Zvolte variantu
276 Kč 552 Kč od 276 Kč 240 Kč bez DPH 480 Kč bez DPH od 240 Kč bez DPH
Brazil - Fazenda Bela Vista - Red Catuaí natural + anaerobic fermentation 100% arabica
Unknown 2
Novinka

Brazil - Fazenda Bela Vista - 100% arabica

Red Catuaí natural + anaerobic fermentation

Tento lot je odrůdy Red Catuaí. Jedná se o směs dvojího druhu zpracování – 40% je káva naturální a 60% lotu prošlo procesem anaerobní fermentace. U naturální části lotu byla káva sušena 7 dní na betonových sušicích pátiích. Dalších 60% anaerobně fermentované kávy prošlo následujícím procesem: káva byla nejdříve uzavřena do pytlů a ponechána ve stínu 48 hodin a tím si prošla procesem anaerobní fermentace. Poté se sušila 3 dny na betonových dvorech. Obě kávy se dosušily další 3 dny v mechanických sušících boxech a nakonec 15 dní v rotačních sušárnách k dokončení a stabilizaci celého procesu.

O FARMÁŘÍCH

 

Farma Bela Vista je i přes svou velkou rozlohu stále rodinná farma. Vedou ji sourozenci Isabela a Toni Reis. Syn Isabely, Otávio Reis, je zástupcem už čtvrté generace, která kávě zasvětila svůj život. Právě díky němu a s ním jsme navázaly spolupráci. Otávio reprezentuje rodinou firmu doma i v zahraničí (setkaly jsme se s ním například i na WOC v Miláně) a hlavně hledá nové možnosti, jak rodinný podnik rozvíjet.

 

O FARMĚ

 

Farmu Fazenda Bela Vista založila už před 110 lety rodina Lima Reis a v jejich rukou přetrvává dodnes. Jedná se zatím o největší farmu, se kterou jsme se jako Chicas rozhodly navázat spolupráci. Je obrovská. se svými 1000 hektary je to něco pro nás a naše poměry téměř nepředstavitelného a určitě nesrovnatelného s malými farmami v Kolumbii a dalších zemích. Přesto si vedení farmy zakládá nejen na environmentálních, ale také na sociálních požadavcích, které striktně dodržují. Celá rodina pracuje na tom, aby se i další generace mohly věnovat farmaření a zachovat tak tradici v místech, kde se narodili a vyrůstali.

 
Pěstujeme naši výběrovou kávu vždy s ohledem na její udržitelnost.
 

Farma se rozkládá v regionu Sul de Minas, tedy v jižní části státu Minas Gerais, ve městě Nepomuceno. Pěstuje se zde hned několik odrůd jako je Yellow Bourbon, Yellow Catuaí, Topázio, Rubi, Arara, Yellow Catucaí a také procesů zpracování dělají vícero. Otávio nám vysvětlil, že káva se na farmě zpracovává jako natural, fermentovaná natural, tradiční pulped natural, plně promytá a další.

 

 
 
 

O KÁVĚ

Produkce kávy v Brazílii představuje asi jednu třetinu celosvětové produkce kávy, což z ní dělá největšího producenta na světě za posledních 150 let. Ve střední Brazílii je rozsáhlá savana Cerrado přerušena zdánlivě nekonečnými náhorními plošinami zvanými Chapadas. Pokrývají státy Goiás, Mato Grosso do Sul, Mato Grosso, Tocantins a Minas Gerais a dělají z nich jednu z největších oblastí produkce kávy na světě. Dobře definovaná období s horkými, vlhkými léty a příjemně chladnými a suchými zimami pěstování kávy v této oblasti velmi prospívá.

Nejběžnějším způsobem zpracování v Brazílii, který se používá pro asi 90 % vyrobené Arabiky, je proces sušení, správně označovaný jako přírodní - natural. Celá kávová třešeň je nejprve očištěna a poté umístěna na slunci, aby se usušila v tenkých vrstvách na terasách nebo sušena v sušicích strojích. Kávové plantáže v Brazílii často pokrývají rozsáhlé oblasti půdy, potřebují stovky lidí, aby je spravovali a provozovali a produkovali obrovské množství kávy. 

 

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster

 
Nápad vytvořit stroje na pražení kávy, které by se lišily od strojů používaných již přes 150 let, vznikl během výstavy v americkém Seattlu. Když jsme viděli, jak se samoobslužné stroje k pražení kávy používají, rozhodli jsme se vytvořit něco, po čem profesionální pražiči kávy skutečně touží. Zrodil se tak nápad zdokonalit vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Přišli jsme s patentovanou technologií, která účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Chtěli jsme vytvořit něco nového. Řešením pro náš nový vynález se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 
NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co můžete dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Jsme si jisti, že téměř cokoli. Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžete vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Usilovali jsme o vytvoření systému, který zákazníkovi umožní realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice

Doplňkové parametry

Kategorie: zrnková káva
typ kávy: arabica
chuťový profil: Čokoláda, karamel, med, jablečná kyselost, grapefruit, para ořech, kakaová dochuť.
země původu: Brazílie - Paraná
oblast původu: Nepomuceno, Sul de Minas, Minas Gerais
farmář: Fazenda Bela Vista
odrůda: Yellow Catuaí
nadmořská výška pěstování: 1050 mnm
metoda zpracování: natural + anaerobic fermentation
metoda sušení: natural
metoda sběru: selective picking
období sklizně:
stupeň pražení: světlé
vhodné pro: alternativní metody
scoring: 88 b

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: