Brazil - FAZENDA CALIFORNIA - Boutique double fermentation 100% arabica

ovocitá káva s profilem Jahod, mléčné čokolády, koření, má krémové tělo, velmi jemnou kyselinku

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (>5 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
30.11.2022 30.11.2022 Zvolte variantu
Kód: 25/250 25/500 Zvolte variantu
293 Kč 586 Kč od 293 Kč 255 Kč bez DPH 510 Kč bez DPH od 255 Kč bez DPH
Brazil - FAZENDA CALIFORNIA - Boutique double fermentation 100% arabica
boutique 1657566398
Novinka Tip

Brazil - FAZENDA CALIFORNIA - Boutique double fermentation

O farmě


Fazenda California, vlastněná Saldanha Family, se nachází v brazilské subtropické oblasti tzv. Norte Pioneiro do Parana. Tato oblast je charakteristická tím, že je to oblast sousedící s jižní Brazílií, která je schopna vypěstovat kávové plantáže bez nízkých teplot v zimním období, které by bránily aktivitě. Koexistence vulkanických půd s vysokou úrodností, dobré rozložení srážek po celý rok a binomický poměr mezi průměrnou nadmořskou výškou 750 metrů a 23º j. š. vede k mikroklimatu s průměrnou roční teplotou 20ºC, se čtyřmi dobře definovanými ročními obdobími a širokým teplotní rozsah, čímž se tato část země proměnila v mimořádné prostředí pro rozvoj vysoce kvalitních šarží kávy Arabica.

FARMÁŘI

 

V roce 2004 farmu získala rodina Saldanha Rodrigues. Jako vizionář zahájil podnikatel Dr. Paulo Cesar Saldanha Rodrigues, který vždy říkal, že „vždy můžete dělat věci lépe“, nový cyklus kávových plantáží na pozemku. Tragická letecká havárie na konci roku 2004 však Dr. Paulovi zabránila ve splnění jeho snu. Pokračoval však projekt výroby speciálních káv. Luiz a Flavia Saldanha vystudovali agronomii na ESALQ/USP, jedné z nejlepších brazilských zemědělských univerzit, a vykročili v Paulových stopách, aby dosáhli tohoto snu. Dnes farma nechala obnovit 100 % produkce kávy. Byly modernizovány její struktury a výrobní procesy, sklizeň, mokrý mlýn, sušení, skladování a suchý mlýn a byl nastaven systém řízení udržitelné výroby, který přizpůsobuje nemovitost nejvyšším úrovním poptávky na globalizovaném trhu. V dnešní době, s posláním vyrábět vysoce kvalitní potraviny pro spotřebitele, společnost a životní prostředí, sdílejí manželé, kteří jsou oba Q-Graders, stejnou lásku ke kvalitě kávy a sní o rozšíření této vášně pro další generaci. Heloisa a Maria, jejich dcery, žijí v tomto krásném „terroiru“ a budou těmi, kdo budou pokračovat v rodinné tradici.

 

 

O PROCESU ZPRACOVÁNÍ


První krok: třešně namočené ve studené vodě (10°C) na 24 hodin.

Druhý krok: třešně rozdrcené a fermentované bez vody po dobu 24 hodin.
Třetí krok: fermentovaná káva promytá čistou vodou a vyjmutá z fermentačních nádrží.

SUCHÁ METODA


První krok: odstředění k odstranění volné vnější vody.
Druhý krok: mechanická sušička se směnami 12 hodin sušení a 12 hodin odpočinku do 16% vlhkosti.
Třetí krok: 10 dní odpočinku v silech pro lepší sjednocení vlhkosti.
Čtvrtý krok: směny 12 hodin sušení a 12 hodin odpočinku až do konečné vlhkosti 11 %.
Pátý krok: 45 dní odpočinku v silech před sušením.

Doplňkové parametry

Kategorie: zrnková káva
typ kávy: arabica
chuťový profil: Jahoda, mléčná čokoláda, koření, krémové tělo, jemná kyselost
země původu: Brazílie - Paraná
oblast původu: Norte Pioneiro - Jacarezinho
farmář: Luiz & Flavia Saldanha
odrůda: Mundo Novo
nadmořská výška pěstování: 750 mnm
metoda zpracování: double fermentation
metoda sušení: CENTRIFLUX + mechanická sušička
metoda sběru: selective picking
období sklizně: Červen 2020
stupeň pražení: světlé
vhodné pro: alternativní metody
scoring: 88 b

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: