Brazil - Signature Espresso Capricornio 100% arabica

Charakteristikou kávy je 15 odrůd s chuťovým profilem idealizovaným a vybraným řediteli Capricornio Coffees Edgardem, José Antônio a Luiz Roberto a ověřené týmem kontroly kvality.

Cílem je vytvořit chuťové profily, které se každý rok opakují a nabízejí nejen kvalitu, ale také konzistenci, což jsou klíčová slova.

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost na objednávku Skladem (2 ks) Skladem (5 ks) Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
7.12.2022 30.11.2022 30.11.2022 Zvolte variantu
Kód: 19/100 19/250 19/500 Zvolte variantu
748 Kč 187 Kč 374 Kč od 187 Kč 650 Kč bez DPH 163 Kč bez DPH 325 Kč bez DPH od 163 Kč bez DPH
Brazil - Signature Espresso Capricornio 100% arabica
signature espresso 1596029773
Novinka Tip

Brazil - Signature Espresso Capricornio 100% arabica

Charakteristikou kávy je 15 odrůd s chuťovým profilem idealizovaným a vybraným řediteli Capricornio Coffees Edgardem, José Antônio a Luiz Roberto a ověřené týmem kontroly kvality.

Cílem je vytvořit chuťové profily, které se každý rok opakují a nabízejí nejen kvalitu, ale také konzistenci, což jsou klíčová slova.

 

 

 

O KÁVĚ

Produkce kávy v Brazílii představuje asi jednu třetinu celosvětové produkce kávy, což z ní dělá největšího producenta na světě za posledních 150 let. Ve střední Brazílii je rozsáhlá savana Cerrado přerušena zdánlivě nekonečnými náhorními plošinami zvanými Chapadas. Pokrývají státy Goiás, Mato Grosso do Sul, Mato Grosso, Tocantins a Minas Gerais a dělají z nich jednu z největších oblastí produkce kávy na světě. Dobře definovaná období s horkými, vlhkými léty a příjemně chladnými a suchými zimami pěstování kávy v této oblasti velmi prospívá.

Pojmenování „Santos“ odkazuje na přístav Santos, odkud se tradičně zasílají kávy z různých oblastí země. Kávy z Brazílie jsou jedinečně podrobně popsány: NY 3/4 znamená „New York 3/4“. To se týká maximálního počtu povolených vad podle metody počítání vad newyorské burzy. V tomto konkrétním případě umožňuje dle metodiky maximálně 18 závad. Screen 14/16 definuje velikost zrnek. Přísně měkký, "fine cup" popisuje profil nápoje v šálku – vyžaduje mírně hladký, trochu drsnější a konzistentní espresso. Nejběžnějším způsobem zpracování v Brazílii, který se používá pro asi 90 % vyrobené Arabiky, je proces sušení, správně označovaný jako přírodní. Celá kávová třešeň je nejprve očištěna a poté umístěna na slunci, aby se usušila v tenkých vrstvách na terasách nebo sušena v sušicích strojích. Kávové plantáže v Brazílii často pokrývají rozsáhlé oblasti půdy, potřebují stovky lidí, aby je spravovali a provozovali a produkovali obrovské množství kávy.

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY

 
Nápad vytvořit stroje na pražení kávy, které by se lišily od strojů používaných již přes 150 let, vznikl během výstavy v americkém Seattlu. Když jsme viděli, jak se samoobslužné stroje k pražení kávy používají, rozhodli jsme se vytvořit něco, po čem profesionální pražiči kávy skutečně touží. Zrodil se tak nápad zdokonalit vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Přišli jsme s patentovanou technologií, která účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Chtěli jsme vytvořit něco nového. Řešením pro náš nový vynález se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 
NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co můžete dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Jsme si jisti, že téměř cokoli. Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžete vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Usilovali jsme o vytvoření systému, který zákazníkovi umožní realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice

Doplňkové parametry

Kategorie: zrnková káva
typ kávy: arabica
chuťový profil: Čokoláda / kakao / karamel / likér / mandle / máslo / lískové ořechy
země původu: Brazílie - São Paulo
oblast původu: Sorocabana | Alta Mogiana - Bocaina-SP | Cássia dos Coqueiros-SP
farmář: Carolina Tiney Atalla | Alexandre Provêncio
odrůda: yellow catuai
nadmořská výška pěstování: 800 - 1000 mnm
metoda zpracování: pulped natural, natural
metoda sušení: na slunci
metoda sběru: manual picking
období sklizně: srpen 2021
stupeň pražení: střední
pěstování v nadmořské výšce: 1100 mnm
vhodné pro: nejvíc pro espresso
scoring: 83,75

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: