Bucatini di Gragnano IGP 500g
Bucatini jsou dlouhý formát těstovin Gragnano IGP, které vyrábí Pastificio dei Campi; jsou často spojovány s římskou kuchyní a párují se výborně se silnými a jednoduchými zálivkami.
S bucatini vždy hrajete na jistotu, pokud chcete sníst talíř hmoty.
Je to jejich vlastní dutá matrice, která zve jedlíky na hostinu!
Navinout je na hroty vidličky je vždy výzva, ale skvrna na košili je medailí nasycených!
Bucatini jsou těstoviny se semolinou z tvrdé pšenice. Doba vaření je víceméně stejná jako u špaget, protože i když jsou větší než u špaget, jejich středový otvor podporuje průchod vody a umožňuje tak poměrně rychlé vaření.
Pokud hledáte tip na kreativní recept, vyzkoušejte BUCATINI SPEZZATI, CIPOLLOTTI, CACIO A NDUJA od šéfkuchaře Peppe Guidy.
Nutriční informace
Průměrné hodnoty na 100g
Energie 354 kcal - 1502 kJ
Tuk 1,3 g
nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70,0 g
z toho cukry 3,3 g
Bílkoviny 14,0 g
Vláknina 3,3 g
Sůl < 0,01 g
IGP - CHRÁNĚNÁ GEOGRAFICKÁ IDENTIFIKACE
Od 11. října 2013 jsou Pasta di Gragnano chráněny značkou IGP proti padělání a zneužití.
Chráněné zeměpisné označení zaručuje původ a kvalitu produktu a v případě těstovin Gragnano svědčí o staleté tradici. Specifikace vypracovaná Evropskou komisí definuje jako nezbytné kromě geolokace výrobních závodů v Gragnanu i některé náležitosti, jako je výroba výhradně s krupicí z tvrdé pšenice a vodou z místní zvodnělé vrstvy; vytlačování přes bronzové matrice; sušení při teplotě 40 až 80 °C po dobu 6 až 60 hodin ve statických sušících buňkách nebo v horkovzdušných tunelech; balení do 24 hodin na stejném místě výroby.
Pasta di Gragnano CHZO musí být rovněž baleny do kartonových krabic nebo průhledných sáčků nebo do obalů vyrobených z materiálu rostlinného původu nebo jiného recyklovatelného materiálu povoleného předpisy EU.
Doplňkové parametry
Kategorie: | dlouhé těstoviny |
---|---|
hmotnost: | 500g |
země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.