Colombia Yellow Fruits Sebastian Ramirez 100% arabica, Mango fermentation

fantastická káva z Kolumbie od Sebastiana Ramireze, fermentovaná mangem

opravdu veselá káva kterou si nejlépe vychutnáte na filtru nebo jako cold brew, převažuje chuť manga

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (4 ks) Skladem (5 ks) Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
30.11.2022 30.11.2022 Zvolte variantu
Kód: 337/500 337/125 Zvolte variantu
476 Kč 292 Kč od 292 Kč 414 Kč bez DPH 254 Kč bez DPH od 254 Kč bez DPH
Colombia Yellow Fruits Sebastian Ramirez 100% arabica, Mango fermentation
colombia
Novinka Tip

Colombia Yellow Fruits Sebastian Ramirez 100% arabica, Mango fermentation

Skvělá káva pro alternativní přípravu, velmi vynikne chuť manga, proto je famózní na ovocnější batch brew

při cold brew přípravě velmi vyzní sladkost této famózní kávy a také mango o které tu především běží

 

O FARMÁŘI

 

Farma Finca El Placer patří Sebastiánu Ramírezovi, čtvrté generaci pěstitelů kávy. Rodinnou farmu vede více než deset let. Sebastián používá suché, promyté i polopromyté procesy zpracování kávy a všechny odrůdy procházejí karbonickou macerací. Na farmě se snaží minimalizovat spotřebu vody, takže od klasických promytých procesů se na farmě ustupuje. Ve své snaze maximalizovat chuťový potenciál každé odrůdy dělá Sebastián krok vpřed tím, že se snaží zachovat co největší část kávových třešní během fermentace.

farmář zpracovává odrůdy: Gesha, Wush Wush, Pink Bourbon, Yellow Bourbon, Red Bourbon, Caturra, Castillo, Colombia

Plantáže Sebastiana Ramìreze jsou v regionu Quindìo, blízko města Calarcà. Rodina Ramìrezových začala pěstovat kávu před 130 lety, nebo od Sebastianova dědečka. Ernesto Ramìrez Valencia začal s výsadbou prvních keřů coffea arabica Typica a Bourbon. Plantáž obhospodařuje Sebastian a jeho otec Ernesto, který je také velkým milovníkem kávy. V této oblasti Kolumbie káva roste po celý rok a sklízí se každý týden s maximem produkce od dubna do června a od září do prosince.

V současné době se pěstování kávy skládá z mikro šarží kolumbijských odrůd, Castillo, Caturra a nejexotičtější Gejša, Bourbonově žlutá a růžová. Odrůdy Caturra a Castillo jsou levnější než odrůdy Geisha a Bourbon a používají se většinou k přípravě espressa, zatímco další dvě odrůdy jsou cennější a používají se jak v espressu, tak ve filtru, kde mohou uvolnit mnoho aromatických nuancí.

Jak je tomu často v Kolumbii, také káva sklizená z plantáže El Placer je zpracovávána převážně pranými (washed) a polopranými metodami. Promývací metoda spočívá ve zbavení slupek a následném namočení, aby se zahájil proces fermentace, který umožní oddělení slupky od zrna.. Na druhou stranu, polopraná metoda, známá také jako medový proces (honey), spočívá v zbavení slupek bez mytí a následném vysušení.. Káva se suší na slunci asi dvacet pět dní nebo dokud nedosáhne vlhkosti’ 11%-12%. Používají se především dvě metody, jeden se provádí rozprostřením kávy na betonovou desku s názvem Elbas nebo přes solární parabolický sušák, který se skládá z betonového panelu pokrytého plastovou konstrukcí, která umožňuje cirkulaci vzduchu.

V průběhu let bylo zavedeno mnoho inovací, jako jsou experimentální metody anaerobní fermentace, které umožňují získat čisté šálky kávy s ovocným a květinovým aroma, ale také plné a s mírnou sladkostí.. Konkrétně tato metoda izoluje mikroorganismy přítomné v plodině a poté je zavádí během fermentačního procesu. 

Existují dva způsoby, jeden spočívá v nanášení třešní do sudů o velikosti cca 200 litrů, kam se zavádí oxid uhličitý, aby se zahájila fermentace za nepřítomnosti kyslíku. Další metoda spočívá v tom, že se v kávě nechá autonomně vyvinout oxid uhličitý s fermentací, která může trvat od 24 Každý 250 hodiny hraní s proměnnými, jako je čas, teplota, PH kávové hmoty a stupně brix.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: zrnková káva
stupeň pražení: světlé
oblast původu: Kolumbie, El Eje Cafetero, Quindio
typ kávy: Castillo, mango fermentace
období sklizně: 2021
chuťový profil: velmi výrazná káva pro alternativní přípravu, mango, to je oč tu běží
vhodné pro: V60, cold brew, Chemex
nadmořská výška pěstování: 1500 – 1744 m

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: