ETHIOPIA washed Sidamo jednodruhová výběrová káva 500g
Středně silná káva s zejména květinovou chutí, velmi ovocitá chuť (pomeranče a bergamot). Dochuť zdůrazňuje jemné tóny čerstvého ovoce a koření.
Středně silná káva s zejména květinovou chutí, velmi ovocitá chuť (pomeranče a bergamot). Dochuť zdůrazňuje jemné tóny čerstvého ovoce a koření.
Od roku 1950 jsme v PAVIN CAFFE‘ vždy věnovali velkou pozornost výběru nepražených kávových zrn, protože víme, že to je výchozí bod pro získání jedinečných a nezaměnitelných chutí. Vybrali jsme výrobce z dvanácti zemí s kávou špičkové kvality. Naším cílem je provést našeho zákazníka přehlídkou kávových chutí z celého světa a pomoci mu objevit specifické vlastnosti každé z nich. Prostřednictvím tohoto projektu, který potrvá celkem 24 měsíců, seznámíme naše zákazníky s unikátním kávovým monoriginem z každé vybrané země, každé dva měsíce z jiné.
Způsob přípravy espresa
Espreso je výsledkem extrakce pomocí stroje na espresso, přibližně 7-9 gramů mleté kávy, kdy za 20/25 sekund je připraven šálek o objemu 20/25 mililitrů. Espreso je oblíbené pro svoji barvu sametového krému lískového oříšku a koncentraci aroma.
Způsob přípravy filtrované kávy
Filtrovaná káva vznikne extrakcí vody přes filtr při teplotě asi 92 °C. Množství mleté kávy je asi 60 gramů na jeden litr vody a doba extrakce se mírně liší podle použitých pomůcek. Nápoj je obzvláště ceněn pro své čerstvé a ovocné aroma.
Způsob přípravy studené kávy
Studenou kávu získáme extrakcí studené vody přes filtr. Množství mleté kávy je asi 80 gramů na litr vody a doba extrakce je přibližně 10 - 12 hodin. Výsledkem je nápoj se svěží a jemnou kyselostí a velmi příjemnými citrusovými tóny.
Doplňkové parametry
Kategorie: | jednodruhové výběrové kávy |
---|---|
datum pražení: | 13/01/2021 |
stupeň pražení 1-10: | 4 |
botanický druh: | Ethiopian Heirlooms |
nadmořská výška pěstování: | 1500/1800 mnm |
proces zpracování: | metodou promytí |
období sklizně: | říjen - prosinec |
pěstování: | pěstování ve stínu na vulkanické a úrodné půdě |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.