ETHIOPIA washed Sidamo jednodruhová výběrová káva 500g

Středně silná káva s zejména květinovou chutí, velmi ovocitá chuť (pomeranče a bergamot). Dochuť zdůrazňuje jemné tóny čerstvého ovoce a koření.

Dostupnost na objednávku
Možnosti dopravy
30.9.2021
495 Kč 430 Kč bez DPH
ETHIOPIA washed Sidamo jednodruhová výběrová káva 500g
Snímek obrazovky 2021 01 22 v 12.07.49
Připravujeme

Středně silná káva s zejména květinovou chutí, velmi ovocitá chuť (pomeranče a bergamot). Dochuť zdůrazňuje jemné tóny čerstvého ovoce a koření.

Od roku 1950 jsme v PAVIN CAFFE‘ vždy věnovali velkou pozornost výběru nepražených kávových zrn, protože víme, že to je výchozí bod pro získání jedinečných a nezaměnitelných chutí. Vybrali jsme výrobce z dvanácti zemí s kávou špičkové kvality. Naším cílem je provést našeho zákazníka přehlídkou kávových chutí z celého světa a pomoci mu objevit specifické vlastnosti každé z nich. Prostřednictvím tohoto projektu, který potrvá celkem 24 měsíců, seznámíme naše zákazníky s unikátním kávovým monoriginem z každé vybrané země, každé dva měsíce z jiné. 

Způsob přípravy espresa

Espreso je výsledkem extrakce pomocí stroje na espresso, přibližně 7-9 gramů mleté kávy, kdy za 20/25 sekund je připraven šálek o objemu 20/25 mililitrů. Espreso je oblíbené pro svoji barvu sametového krému lískového oříšku a koncentraci aroma.

Způsob přípravy filtrované kávy

Filtrovaná káva vznikne extrakcí vody přes filtr při teplotě asi 92 °C. Množství mleté kávy je asi 60 gramů na jeden litr vody a doba extrakce se mírně liší podle použitých pomůcek. Nápoj je obzvláště ceněn pro své čerstvé a ovocné aroma.

Způsob přípravy studené kávy

Studenou kávu získáme extrakcí studené vody přes filtr. Množství mleté kávy je asi 80 gramů na litr vody a doba extrakce je přibližně 10 - 12 hodin. Výsledkem je nápoj se svěží a jemnou kyselostí a velmi příjemnými citrusovými tóny.

Doplňkové parametry

Kategorie: jednodruhové výběrové kávy
datum pražení: 13/01/2021
stupeň pražení 1-10: 4
botanický druh: Ethiopian Heirlooms
nadmořská výška pěstování: 1500/1800 mnm
proces zpracování: metodou promytí
období sklizně: říjen - prosinec
pěstování: pěstování ve stínu na vulkanické a úrodné půdě

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: