Mafaldine di Gragnano IGP 500g
Le Mafaldine jsou dlouhé formáty těstovin Gragnano IGP, které vyrábí Pastificio dei Campi. Říká se, že mafaldina byla pojmenována na počest královny Mafaldy Savojské a z tohoto důvodu také nazývána „reginette“.
Říká se, že mafaldina byla pojmenována na počest královny Mafaldy Savojské a z tohoto důvodu také nazývána „reginette“.
Stočený tvar po stranách jim umožňuje velmi dobře držet omáčku, přizpůsobí se důležitým omáčkám na bázi masa nebo sýra.
Nutriční informace
Průměrné hodnoty na 100g
Energie 354 kcal - 1502 kJ
Tuk 1,3 g
nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70,0 g
z toho cukry 3,3 g
Bílkoviny 14,0 g
Vláknina 3,3 g
Sůl < 0,01 g
IGP - CHRÁNĚNÁ GEOGRAFICKÁ IDENTIFIKACE
Od 11. října 2013 jsou Pasta di Gragnano chráněny značkou IGP proti padělání a zneužití.
Chráněné zeměpisné označení zaručuje původ a kvalitu produktu a v případě těstovin Gragnano svědčí o staleté tradici. Specifikace vypracovaná Evropskou komisí definuje jako nezbytné kromě geolokace výrobních závodů v Gragnanu i některé náležitosti, jako je výroba výhradně s krupicí z tvrdé pšenice a vodou z místní zvodnělé vrstvy; vytlačování přes bronzové matrice; sušení při teplotě 40 až 80 °C po dobu 6 až 60 hodin ve statických sušících buňkách nebo v horkovzdušných tunelech; balení do 24 hodin na stejném místě výroby.
Pasta di Gragnano CHZO musí být rovněž baleny do kartonových krabic nebo průhledných sáčků nebo do obalů vyrobených z materiálu rostlinného původu nebo jiného recyklovatelného materiálu povoleného předpisy EU.
Doplňkové parametry
Kategorie: | dlouhé těstoviny |
---|---|
hmotnost: | 500g |
země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.