Paccheri di Gragnano IGP 500g
Paccheri IGP z Pastificio dei Campi di Gragnano jsou velmi oblíbené, protože kromě toho, že jsou delší než normálně, mají mimořádnou odolnost při vaření.
Termín Paccheri pochází ze starověkého řečtiny (z πας, „vše“ a χειρ, „ruka“) prvních zakladatelů Parthènope a stále se v italštině používá jako „pat“, což je facka daná otevřenou rukou, bez nepřátelských úmyslů. Odtud pochází název typu těstovin s mnohem větší velikostí, než je obvyklé, obvykle při vaření doplněné chutnými kořeními.
Nutriční informace
Průměrné hodnoty na 100g
Energie 354 kcal - 1502 kJ
Tuk 1,3 g
nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70,0 g
z toho cukry 3,3 g
Bílkoviny 14,0 g
Vláknina 3,3 g
Sůl < 0,01 g
IGP - CHRÁNĚNÁ GEOGRAFICKÁ IDENTIFIKACE
Od 11. října 2013 jsou Pasta di Gragnano chráněny značkou IGP proti padělání a zneužití.
Chráněné zeměpisné označení zaručuje původ a kvalitu produktu a v případě těstovin Gragnano svědčí o staleté tradici. Specifikace vypracovaná Evropskou komisí definuje jako nezbytné kromě geolokace výrobních závodů v Gragnanu i některé náležitosti, jako je výroba výhradně s krupicí z tvrdé pšenice a vodou z místní zvodnělé vrstvy; vytlačování přes bronzové matrice; sušení při teplotě 40 až 80 °C po dobu 6 až 60 hodin ve statických sušících buňkách nebo v horkovzdušných tunelech; balení do 24 hodin na stejném místě výroby.
Pasta di Gragnano CHZO musí být rovněž baleny do kartonových krabic nebo průhledných sáčků nebo do obalů vyrobených z materiálu rostlinného původu nebo jiného recyklovatelného materiálu povoleného předpisy EU.
Doplňkové parametry
Kategorie: | krátké těstoviny |
---|---|
hmotnost: | 500g |
země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.