Rigatoni di Gragnano IGP 500g
Rigatoni jsou krátké těstoviny Gragnano IGP vyráběné společností Pastificio dei Campi.
I když jsou naši rigatoni posíleni přítomností vlasce a ne výhradně místního původu, jsou velmi ceněni pro svou skvělou vyváženost.
Jejich tělo - které je nikdy netíží - a perfektní poměr mezi průměrem na vrcholu a ve středu vlasce jim vynesly titul nejlepších rigatoni na trhu v porotě odborníků Gambero Rosso!
Stejně jako všechny tvary rigati (nejsou určeny pro zapečené těstoviny) se rigatoni původně vyráběly pouze pro severní trhy a zejména pro římský trh, odtud slavné římské rigatoni, vynikající s pajatou.
Nutriční informace
Průměrné hodnoty na 100g
Energie 354 kcal - 1502 kJ
Tuk 1,3 g
nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70,0 g
z toho cukry 3,3 g
Bílkoviny 14,0 g
Vláknina 3,3 g
Sůl < 0,01 g
IGP - CHRÁNĚNÁ GEOGRAFICKÁ IDENTIFIKACE
Od 11. října 2013 jsou Pasta di Gragnano chráněny značkou IGP proti padělání a zneužití.
Chráněné zeměpisné označení zaručuje původ a kvalitu produktu a v případě těstovin Gragnano svědčí o staleté tradici. Specifikace vypracovaná Evropskou komisí definuje jako nezbytné kromě geolokace výrobních závodů v Gragnanu i některé náležitosti, jako je výroba výhradně s krupicí z tvrdé pšenice a vodou z místní zvodnělé vrstvy; vytlačování přes bronzové matrice; sušení při teplotě 40 až 80 °C po dobu 6 až 60 hodin ve statických sušících buňkách nebo v horkovzdušných tunelech; balení do 24 hodin na stejném místě výroby.
Pasta di Gragnano CHZO musí být rovněž baleny do kartonových krabic nebo průhledných sáčků nebo do obalů vyrobených z materiálu rostlinného původu nebo jiného recyklovatelného materiálu povoleného předpisy EU.
Doplňkové parametry
Kategorie: | krátké těstoviny |
---|---|
hmotnost: | 500g |
země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.