Spaghetti maxi di Gragnano IGP 500g
Spaghetti maxi je dlouhý formát těstovin Gragnano IGP, které vyrábí Pastificio dei Campi.
Svou konzistencí mají maxi špagety navíc před Campania Vermicello, od kterých se liší ještě silnější částí!
Pokud jsou špagety "středem vesmíru" výrobců těstovin, Maxi špagety jsou pravděpodobně ekvivalentem jejich "Amorova šípu".
Maxi špagety jsou formátem, který si zamilujete!
Svou houževnatostí a konzistencí je často preferován před Campania Vermicello, od kterého se liší ještě silnější částí!
Průměr našich maxi špaget je 2,05 mm, na délku 250 mm. Husté, porézní a drsné špagety, které také rádi kombinujeme s plnějšími omáčkami.
Jeho houževnatost vás bude provázet až do posledního vidličky!
Nutriční informace
Průměrné hodnoty na 100g
Energie 354 kcal - 1502 kJ
Tuk 1,3 g
nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70,0 g
z toho cukry 3,3 g
Bílkoviny 14,0 g
Vláknina 3,3 g
Sůl < 0,01 g
IGP - CHRÁNĚNÁ GEOGRAFICKÁ IDENTIFIKACE
Od 11. října 2013 jsou Pasta di Gragnano chráněny značkou IGP proti padělání a zneužití.
Chráněné zeměpisné označení zaručuje původ a kvalitu produktu a v případě těstovin Gragnano svědčí o staleté tradici. Specifikace vypracovaná Evropskou komisí definuje jako nezbytné kromě geolokace výrobních závodů v Gragnanu i některé náležitosti, jako je výroba výhradně s krupicí z tvrdé pšenice a vodou z místní zvodnělé vrstvy; vytlačování přes bronzové matrice; sušení při teplotě 40 až 80 °C po dobu 6 až 60 hodin ve statických sušících buňkách nebo v horkovzdušných tunelech; balení do 24 hodin na stejném místě výroby.
Pasta di Gragnano CHZO musí být rovněž baleny do kartonových krabic nebo průhledných sáčků nebo do obalů vyrobených z materiálu rostlinného původu nebo jiného recyklovatelného materiálu povoleného předpisy EU.
Doplňkové parametry
Kategorie: | dlouhé těstoviny |
---|---|
hmotnost: | 500g |
země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.