Tanzania Bukoba Superior organic jednodruhová výběrová káva

Bukoba Superior je vyrobena z nejlepších kávových zrn Robusta třídy "superior over screen 18". Pěstuje se v severozápadní vysočině Tanzanie v oblasti Kagera, která sousedí s Viktoriinem jezerem. Tato zrna robusta se vyznačuje zemitým aroma s intenzivní čokoládovou příchutí.

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (2 ks) Připravujeme pražení Skladem (5 ks) Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
30.11.2022 - 30.11.2022 Zvolte variantu
Kód: 16/100 16/250 16/500 Zvolte variantu
504 Kč 126 Kč 252 Kč od 126 Kč 438 Kč bez DPH 110 Kč bez DPH 219 Kč bez DPH od 110 Kč bez DPH
Tanzania Bukoba Superior organic jednodruhová výběrová káva
Unknown 2
Novinka

Tanzania Bukoba Superior organic 250g výběrová káva

Bukoba Superior je vyrobena z nejlepších kávových zrn Robusta třídy "superior over screen 18". Pěstuje se v severozápadní vysočině Tanzanie v oblasti Kagera, která sousedí s Viktoriinem jezerem. Tato zrna robusta se vyznačují zemitým aroma s intenzivní čokoládovou příchutí.

hořká a silná káva která Vás postaví na nohy

O REGIONU

Kořeny kávy v Tanzanii lze prostřednictvím ústní historie vysledovat až ke kmeni Haya v severozápadní Tanzanii v 16. století. V návaznosti na německou a poté britskou koloniální nadvládu prošel tanzanský kávový průmysl mnoha transformacemi a úpravami ve snaze vytvořit co nejvíce rovnocennou, ziskovou a vysoce kvalitní kávu. 

 

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY

 
Nápad vytvořit stroje na pražení kávy, které by se lišily od strojů používaných již přes 150 let, vznikl během výstavy v americkém Seattlu. Když jsme viděli, jak se samoobslužné stroje k pražení kávy používají, rozhodli jsme se vytvořit něco, po čem profesionální pražiči kávy skutečně touží. Zrodil se tak nápad zdokonalit vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Přišli jsme s patentovanou technologií, která účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Chtěli jsme vytvořit něco nového. Řešením pro náš nový vynález se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ

 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co můžete dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Jsme si jisti, že téměř cokoli. Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžete vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Usilovali jsme o vytvoření systému, který zákazníkovi umožní realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice

Doplňkové parametry

Kategorie: zrnková káva
stupeň pražení: střední
oblast původu: Bukoba / Kagera
typ kávy: Robusta
období sklizně: květen - září
pěstování v nadmořské výšce: 1800 - 2000 mnm
chuťový profil: zemité aroma s čokoládovou chutí
zpracování metodou: natural
vhodné pro: filtr, aeropress, silné espresso

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: