Veneziana - historické recepty v současnosti
Veneziana je symbolem kulinářské tradice Benátek,
vhodně reprezentující její dědictví a kombinaci kulturních vlivů vzdálených zemí smíchaných s italskou kreativitou. V průběhu staletí byla jednoduchá jemnost této sladké bábovky ochucena kořením, které do Benátek přicházelo z východu.
Dario Loison vytvořil svou verzi Veneziana spojením jedinečných charakteristik benátské tradice pečiva s jeho vášní a zkušenostmi získanými v průběhu let. Výsledkem je špičková kynutá bábovka obohacená o jemný krystalizovaný cukr a italské ořechy.
LOISON INTERPRETACE VENEZIANY SE ŘÍDÍ PROSTŘEDNICTVÍM DĚDICTVÍ A SYMBOLISMU MĚSTA.
Na obalu jsou představeny některé z nejznámějších a nejznámějších symbolů Benátek: masopustní masky, Lev sv. Marka a gondoly v Canal Grande. Tradiční tvar oken na starých benátských palácích je reprodukován na celém balení jako dekorativní prvek, který mu dodává texturu, a to i na stuze.
Na stuze ručně balené Veneziany je reprodukce Oselly, mince, kterou Dóže dal jako dar členům Velké rady jako znamení uznání jejich práce. 