Veneziana - historické recepty v současnosti

Veneziana je symbolem kulinářské tradice Benátek,

vhodně reprezentující její dědictví a kombinaci kulturních vlivů vzdálených zemí smíchaných s italskou kreativitou. V průběhu staletí byla jednoduchá jemnost této sladké bábovky ochucena kořením, které do Benátek přicházelo z východu.
Dario Loison vytvořil svou verzi Veneziana spojením jedinečných charakteristik benátské tradice pečiva s jeho vášní a zkušenostmi získanými v průběhu let. Výsledkem je špičková kynutá bábovka obohacená o jemný krystalizovaný cukr a italské ořechy.

LOISON INTERPRETACE VENEZIANY SE ŘÍDÍ PROSTŘEDNICTVÍM DĚDICTVÍ A SYMBOLISMU MĚSTA.
Na obalu jsou představeny některé z nejznámějších a nejznámějších symbolů Benátek: masopustní masky, Lev sv. Marka a gondoly v Canal Grande. Tradiční tvar oken na starých benátských palácích je reprodukován na celém balení jako dekorativní prvek, který mu dodává texturu, a to i na stuze.
Na stuze ručně balené Veneziany  je reprodukce Oselly, mince, kterou Dóže dal jako dar členům Velké rady jako znamení uznání jejich práce. 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení