Vermicelli di Gragnano IGP 500g

Vermicelli jsou dlouhé formáty těstovin Gragnano IGP, které vyrábí Pastificio dei Campi. Termín vermicelli označuje v Itálii tvar dlouhých suchých těstovin z tvrdé pšenice s kruhovým průřezem o průměru větším než špagety

Dostupnost Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
10.10.2022
Kód: 100005PS00000
226 Kč 197 Kč bez DPH
Vermicelli di Gragnano IGP 500g
vermicelli pack
Novinka DOPORUČUJEME

Termín vermicelli označuje v Itálii tvar dlouhých suchých těstovin z tvrdé pšenice s kruhovým průřezem o průměru větším než špagety. Termín vermicelli se již vyskytuje v některých hebrejských textech pocházejících z 11. století (vermishelsh), který se proto zdá být připisován italskému původu díky svému implicitnímu významu. Následně se objevuje v Liber de Coquina jako vermiculi, knize receptů sestavené neznámým autorem z neapolské oblasti mezi 13. a 14. stoletím.

Vermicello se svou tloušťkou 2,1 mm je perfektním formátem pro ty, kteří hledají výrazné, ale ne rušivé "kousnutí".
Často se mu dává přednost před jeho slavnějším bratrem – špagetami – protože dává větší uspokojení s omáčkami a kořením s výraznější kyselostí, jako v případě rajčat pienolo, dobře známých na vesuvském venkově.

Kromě nadčasového vermicella s rajčaty (také známého jako La Devozione) doporučuje šéfkuchař Guida Vermicelli s Friarielli, cacio a Nduja.

Nutriční informace

Průměrné hodnoty na 100g
Energie 354 kcal - 1502 kJ
Tuk 1,3 g
nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70,0 g
z toho cukry 3,3 g
Bílkoviny 14,0 g
Vláknina 3,3 g
Sůl < 0,01 g

 

IGP - CHRÁNĚNÁ GEOGRAFICKÁ IDENTIFIKACE

 

Od 11. října 2013 jsou Pasta di Gragnano chráněny značkou IGP proti padělání a zneužití.

Chráněné zeměpisné označení zaručuje původ a kvalitu produktu a v případě těstovin Gragnano svědčí o staleté tradici. Specifikace vypracovaná Evropskou komisí definuje jako nezbytné kromě geolokace výrobních závodů v Gragnanu i některé náležitosti, jako je výroba výhradně s krupicí z tvrdé pšenice a vodou z místní zvodnělé vrstvy; vytlačování přes bronzové matrice; sušení při teplotě 40 až 80 °C po dobu 6 až 60 hodin ve statických sušících buňkách nebo v horkovzdušných tunelech; balení do 24 hodin na stejném místě výroby.

Pasta di Gragnano CHZO musí být rovněž baleny do kartonových krabic nebo průhledných sáčků nebo do obalů vyrobených z materiálu rostlinného původu nebo jiného recyklovatelného materiálu povoleného předpisy EU.

Doplňkové parametry

Kategorie: dlouhé těstoviny
hmotnost: 500g
země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: