Ziti Lunghi di Gragnano IGP 1000g

Ziti jsou dvoudélkové (50cm) těstoviny Gragnano IGP vyráběné společností Pastificio dei Campi.

Druh těstovin z tvrdé pšenice s podlouhlým, trubkovitým a dutým tvarem a hladkým povrchem.

Dostupnost Skladem (2 ks)
Kód: 100087PS10000
309 Kč 269 Kč bez DPH
Ziti Lunghi di Gragnano IGP 1000g
ziti lunghi pack
Novinka DOPORUČUJEME

Ziti jsou hlavním tvarem těstovin neapolské kuchyně v té době nazývané makarony ‚ra zita.
Typ těstovin z tvrdé pšenice, s podlouhlým, trubkovitým a dutým tvarem a s hladkým povrchem jako bucatini, ale s větším průměrem, trochu užší než svíčky, ale širší než mezzani.

Slovo zito je jižní forma toskánského slova citto „dítě“, které na jihu mělo význam „mládenec“, „svobodná žena“ a poté „přítel“. Název je odvozen od výrazu Macaroni della zita, což je pokrm tradičně připravovaný zite na slavnostní oběd.

Nutriční informace

Průměrné hodnoty na 100g
Energie 354 kcal - 1502 kJ
Tuk 1,3 g
nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70,0 g
z toho cukry 3,3 g
Bílkoviny 14,0 g
Vláknina 3,3 g
Sůl < 0,01 g

 

 

 

IGP - CHRÁNĚNÁ GEOGRAFICKÁ IDENTIFIKACE

Od 11. října 2013 jsou Pasta di Gragnano chráněny značkou IGP proti padělání a zneužití.

Chráněné zeměpisné označení zaručuje původ a kvalitu produktu a v případě těstovin Gragnano svědčí o staleté tradici. Specifikace vypracovaná Evropskou komisí definuje jako nezbytné kromě geolokace výrobních závodů v Gragnanu i některé náležitosti, jako je výroba výhradně s krupicí z tvrdé pšenice a vodou z místní zvodnělé vrstvy; vytlačování přes bronzové matrice; sušení při teplotě 40 až 80 °C po dobu 6 až 60 hodin ve statických sušících buňkách nebo v horkovzdušných tunelech; balení do 24 hodin na stejném místě výroby.

Pasta di Gragnano CHZO musí být rovněž baleny do kartonových krabic nebo průhledných sáčků nebo do obalů vyrobených z materiálu rostlinného původu nebo jiného recyklovatelného materiálu povoleného předpisy EU.

Doplňkové parametry

Kategorie: extra dlouhé těstoviny
hmotnost: 1000g
země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: