CREMA BAR
Káva CREMABAR je velmi silnou směsí káv Robusta z kávových plantáží především Indie a Vietnamu
káva CREMABAR - extra silná směs káv robusta
Káva CREMABAR je velmi silnou směsí káv Robusta z kávových plantáží především Indie a Vietnamu. V naší kávě CREMABAR převažují kávy z plantáží Vietnamu, jedná se o silnější kávu, vynikne v mléčných nápojích. Pro vysoký obsah kofeinu, sílu chuti a vyváženou hořkost a žádnou kyselost tuto kávu doporučujeme pro restaurace, hotely i jako snídaňovou kávu pro automatické kávovary, káva má vysokou pěnu, plné tělo, silnou vůni hořké čokolády.
FULLCREAM 100% robusta - krémová káva s vysokým obsahem kofeinu. Pečlivě vybraná směs kávy dodává espresu charakter a silné, nezaměnitelné tělo. Směs, která zdůrazní pěnu espresa v šálku. Velmi vhodná jako snídaňová káva především pro hotely
Káva s vysokým obsahem kofeinu 2,7 - 3,5%
Káva robusta vybraných ordůd pro směs FULLCREAM prošla většinou procesem sklizně promytou metodou, kdy se sklizené kávové třešně po sběru z kávovníků pomocí vody a pohybem třešní v protíracím stroji zbaví slupky. Surová kávová zrnka jsou obalena musiláží (dužinou), tato se odstraní a očištěná surová zrnka kávy se suší na slunci - vyvýšených roštech, případně také na betonové zemi. Zrnka se pravidelně obracejí aby došlo k rovnoměrnému vysušení. Po dosažení optimálních vlastností a správně vysušená se balí do jutových pytlů pro expedici. Někteří farmáři používají také naturální - suchý proces. Kávové třešně se pouze propláchnou vodou pro zbavení nečistot, přemístí se na sušící plochy - venku pod sluncem, nebo také na sušící lůžka a zde asi dva týdny vysychají. Po usušení jsou zrna tmavě hnědá. Obecně platí. že mokrý proces pomáhá uvolnit přirozené chuti kávy, zvýrazňuje všechny vlastnosti kvalitní kávy. Suchý proces se používá více tam kde není mnoho vody pro zpracování.
Naši kávu pro Vás v Itálii nezpracováváme v silech roboticky ale ručně, každý pytel šetrně smícháme pro pražení v přípravné "vaně", v optimálním poměru vybraných káv pro daný chuťový profil tato káva putuje do předehřátého pražícího stroje PROBAT. Zde probíhá proces šetrného pomalého pražení při optimální nižší teplotě.
Po procesu pražení, následného chlazení se káva přesune do zásobníku pro nutnou deoxidaci, po nezbytných dnech odpočinku projde procesem balení.
Kávu objednáváme čerstvou s minimálními prostoji od výroby, v množství předpokládaného prodeje do třiceti dnů od přepravy. Vybíráme přepravce s dodáním do druhého dne, odpadají tedy teplotní šoky při transportu a káva je skutečně ve vysoké kvalitě čerstvá připravena k expedici.
Obaly jsou uzavřeny svařováním v průběžné baličce, baleny v ochranné atmosféře a vybaveny jednocestným ventilem a splňují i nejnáročnější požadavky pro moderní skladování potravin.
Nyní je tedy pouze a jen na Vás jak si vychutnáte naši kávu ve Vašich podmínkách
káva je vyrobena v Itálii firmou CAFFE' PAVIN s.r.l.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.