V60 HARIO skleněný dripper

Kód: VDGN-02
556 Kč 459,50 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)

Hario Dripper svým tvarem připomíná šálek s přidělaným podšálkem. Ikonické vroubky na stěnách pomáhají odvádět kávu do nádoby pod driperem. Tato keramická varianta působí luxusním dojmem a je oblíbeným doplňkem všech, kteří si rádi alternativně připravují kávu. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Popis produktu

Hario Dripper svým tvarem připomíná šálek s přidělaným podšálkem. Ikonické vroubky na stěnách pomáhají odvádět kávu do nádoby pod driperem. Tato keramická varianta působí luxusním dojmem a je oblíbeným doplňkem všech, kteří si rádi alternativně připravují kávu. 

Při přípravě kávy můžete experimentovat. Chuť a sílu kávy ovlivníte například hrubostí kávových zrn. Doporučujeme použít světle pražená zrna a ještě lépe zrna určená pro přípravu alternativních káv.

Jak na kávu v Hario Dripperu:

  • Namelte si kávu (cca 10g na jednu porci). Doporučovaná hrubost je zhruba jako cukr krupice. Je jen na vás, jakou hrubost nakonec zvolíte. Jen pamatujte, že úplně najemno namletá káva vám filtr spíše zabetonuje.
  • Ohřejte si vodu (nechte projít varem a počkejte cca 2 minuty, aby měla tu správnou teplotu).
  • Umístěte dripper na hrníček a do něj papírový filtr.
  • Filtr prolijte vodou. Aby se zbavil specifické chuti, je třeba ho prolít pořádně.
  • Vylijte přebytečnou vodu z hrníčku a nasypte do filtru kávu.
  • Kávu spařte trochou vody a nechte ji chvilku odpočinout.
  • Krouživými pohyby lijte vodu z konvičky na kávu. Cca 150 ml na jednu porci, ale i zde můžete experimentovat (dva baristé vám neudělají stejnou kávu!)
  • Nechte dokapat, filtr vyhoďte na kompost nebo smíšeného odpadu a vychutnejte si svoji kávu.

 

Zajímavost: -  stěny dripperu svírají úhel 60°, proto je označen jako V60

Tip: - konvička s úzkým a dlouhým hrdlem vám usnadní prolití papírového filtru i kávových zrn. My doporučujeme nerezovou konvici Buono od Haria.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: