FULL CREAM

Kód: 2465/1KG 2465/0-5 Zvolte variantu
413 Kč 226 Kč od 226 Kč 359,13 Kč bez DPH 196,52 Kč bez DPH od 196,52 Kč bez DPH
Skladem (> 5 ks) Objednáno Zvolte variantu
Varianta

velmi silná směs káv Robusta doplněná Arabikou, káva pro milovníky velkých plných hrnků :-)

Detailní informace

Detailní popis produktu

káva Fullcream - směs robusta a arabica

velmi silná směs káv Robusta doplněná Arabikou

Káva FULLCREAM je velmi silnou směsí káv Robusta z kávových plantáží především Indie a Vietnamu doplněná kávou Arabica z plantáží Brazílie. V naší kávě FULLCREAM převažují kávy Robusta, jedná se tedy o silnější kávu, vynikne v mléčných nápojích, hodí se ale také pro přípravu velmi silného espressa. Pro vysoký obsah kofeinu, sílu chuti a vyváženou hořkost i kyselost tuto kávu doporučujeme pro restaurace, hotely i jako snídaňovou kávu pro automatické kávovary, káva má vysokou pěnu, plné tělo, silnou vůni čokolády a oříšků. 

FULLCREAM již podle názvu naznačuje hustou krémovitou pěnu za každých okolností, silná káva pro všechny metody přípravy. Směs, která zdůrazní pěnu v šálku. Velmi vhodná jako snídaňová káva především pro hotely

Káva s vysokým obsahem kofeinu 2,5 - 2,9%

Káva Arabica i robusta vybraných ordůd pro směs FULLCREAM prošla většinou procesem sklizně promytou metodou, kdy se sklizené kávové třešně po sběru z kávovníků pomocí vody a pohybem třešní v protíracím stroji zbaví slupky. Surová kávová zrnka jsou obalena musiláží (dužinou), tato se odstraní a očištěná surová zrnka kávy se suší na slunci - vyvýšených roštech, případně také na betonové zemi. Zrnka se pravidelně obracejí aby došlo k rovnoměrnému vysušení. Po dosažení optimálních vlastností a správně vysušená se balí do jutových pytlů pro expedici. Někteří farmáři používají také naturální - suchý proces. Kávové třešně se pouze propláchnou vodou pro zbavení nečistot, přemístí se na sušící plochy - venku pod sluncem, nebo také na sušící lůžka a zde asi dva týdny vysychají. Po usušení jsou zrna tmavě hnědá. Obecně platí. že mokrý proces pomáhá uvolnit přirozené chuti kávy, zvýrazňuje všechny vlastnosti kvalitní kávy. Suchý proces se používá více tam kde není mnoho vody pro zpracování.

Naši kávu pro Vás v Itálii nezpracováváme v silech roboticky ale ručně, každý pytel šetrně smícháme pro pražení v přípravné "vaně", v optimálním poměru vybraných káv pro daný chuťový profil tato káva putuje do předehřátého pražícího stroje PROBAT. Zde probíhá proces šetrného pomalého pražení při optimální nižší teplotě.

Po procesu pražení, následného chlazení se káva přesune do zásobníku pro nutnou deoxidaci, po nezbytných dnech odpočinku projde procesem balení.

Kávu objednáváme čerstvou s minimálními prostoji od výroby, v množství předpokládaného prodeje do třiceti dnů od přepravy. Vybíráme přepravce s dodáním do druhého dne, odpadají tedy teplotní šoky při transportu a káva je skutečně ve vysoké kvalitě čerstvá připravena k expedici.

Obaly jsou uzavřeny svařováním v průběžné baličce, baleny v ochranné atmosféře a vybaveny jednocestným ventilem a splňují i nejnáročnější požadavky pro moderní skladování potravin.

Nyní je tedy pouze a jen na Vás jak si vychutnáte naši kávu ve Vašich podmínkách 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: